Villa

Åbyn 445

Byske
98 kvm
4 Rum & Kök

Åbyn 445

ÅBYN 445 - Byske, Skellefteå

Hus med anor från slutet av 1800-talet.

 • Beskrivning
  I vackra Åbyn. Mitt emellan Skellefteå och Piteå där Åbyälven rinner igenom och vidare ut i havet ligger dessa timmerhus. Nära till E4:an och med pendlingsavstånd till stan. Bostadshuset är inflyttningsbart och är inrett med 4 rum och kök. Gårdshuset är det tidigare bostadshuset som stått tomt i decennier och därmed har också tiden stått stilla för denna boning, se bilderna för alla bevarade golv, trösklar och tak, för att inte tala om den vackra dubbeldörren. Det ingår givetvis renoveringsarbete och man köper allt som det står, i befintligt skick. Klart att ta över omgående. Välkommen på visning. Filmad visning finns redan nu att se under "dokument & länkar" i vår digitala annons på Marklund Mäkleris hemsida.
 • Rumsbeskrivning

  Entréplan - Praktisk entréfarstu före den inre hallen. Trappa från inre hall till övre plan. Rymligt kök, lucka till källare finns i köksgolvet (mäklaren har bilder från matkällaren). Utrustning: Diskmaskin, fläkt, kyl, spis (ur funktion). Städskrubb i kök. Pannrum med gjutet golv, panna och varmvattenberedaren (VVB) i detta utrymme. Vardagsrum med ekparkett, förråd/KLK. Badrum med WC och badkar, tvättmaskin. Plastmatta på väggar och golv, frånluftsfläkt finns installerad i badrummet.

  Övre plan - möblerbar hall. 2 stora sovrum och en mindre sk kammare. Inbyggda garderober finns i rummen. Balkong. Klädkammare.

  RUMSBESKRIVNING FÖR DET GULA HUSET - SE: Övriga byggnader.

 • Fakta
  Tillträde
  Omgående
  Fastighetsbeteckning
  SKELLEFTEÅ BYSKE-ÅBYN 1:131
  Objektstyp
  Småhus
  Typkod
  Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Åbyn 445
  Postnummer
  934 97
  Postort
  Byske
  Distrikt
  Byske
  Område
  Åbyn
  Boarea enligt
  Lantmäteriet
  Boareabeskrivning
  Ingen kontrollmätning av arean är gjord. Uppgifterna kommer från taxeringen.
  Boarea
  Ca ~98 kvm
  Tomtareal/mark
  3 533 kvm
  Tomtareal enligt
  Lantmäteriet
  Totalarea
  3 533 kvm
  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
 • Byggnad
  Allmän information
  Beskrivning gäller byggnaden närmast E:an, det är den som varit bebodd fram tills förra året. Den andra ljusgula byggnaden finns beskriven under "övriga byggnader".
  Standardpoäng
  23
  Byggår
  1887
  Om-/tillbyggnadsår
  Troligen är byggåret 1887, det är årtalet som är inristat. Ursrungsbyggnaden har dock byggts ut
  Grund
  Torpargrund med matkällare under kök
  Grundmur
  Betong/sten
  Tak
  Taktegel
  Fasad
  Trä
  Fönster
  3-glasfönster och 2-glasfönster. 3-glas mot E:an skapar god ljudmiljö invändigt.
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Trä
  Byggnadskommentar
  Huset har alltid stått varmt och fram till förra året har det varit bebott. Troligen en timmerstomme från slutet av 1800-talet utbyggd under 1900-talet. Det var gårdens tidigare sommarbostad som byggts ut. Under många år har detta varit det hus som har nyttjats på gården sen de äldre släktingarna som bodde i den tidigare huuvudbyggnaden (den gula) flyttat ut. Detta har stått tomt i decennier.
  Vatten
  Kommunalt vatten året om
  Avlopp
  Kommunalt avlopp. Ledningarna från huset är från ca 50-talet, inte varit problem med dessa hittills.
  Uppvärmning
  Vattenburen centralvärme. Panna för ved och el.
  Värmeanläggning
  Ålder:ca 70/80-tal uppskattningsvis. VVB finns
  Märke:CTC
  Ventilation
  Självdrag förutom frånluftsfläkt i badrum och kök.
  El kommentar
  1 abonnemang till hela gården. El endast i ett av bostadshusen idag.
  Skorstenskommentar
  Se protokoll under dokument & länkar
  Övriga byggnader

  GULA HUSET - den antika byggnaden är enligt taxerade uppgifter uppförd ca år 1890 och stommen är i fulltimmer. Fasadpanel i trä med ribb. Tegelpannor på taket. Viss renovering har utförts senare året för att hålla taket tätt men kvarstår visst läckage vid "fel" väderlek/busväder. Murket kring tidigare och pågående läckage vid skorstenen i övrigt är skicket stabilt men slitet. Torpargrund på stenfot med matkällare under köket. Bilder finns från matkällaren. Inrett med stort lantkök med högt till tak, hall och ett rum på entréplan samt hall och 2 rum på övre plan. Trägolv och tak finns kvar i originalutförande likasom de höga golvsocklarna och trösklarna. Dubbeldörr i entrén med vackert fönster ovanför som ger ljus in till hallen. Gamla elledningar och elradiatorer finns kvar i huset men elen har inte varit inkopplad på länge. Elen bör dras om innan det nyttjas. Vatten är inte inkopplat till detta hus. Matkällare under köksgolv samt bakom huset. Matkällaren bakom huset är en stor källaren om ca 12 kvm murad i välvd form invändigt. Kopplade 1+1 fönter alt 1 -glas fönster. Ser ut som de flesta fönster har kvar sin extra "vinterruta". Yttermått uppskattningsvis: 7m x 11,2 m. samt ca 7 meter i höjden (uppskattningsvis)

  LADUGÅRD I VINKEL - i äldre/rivningsskick. Den ena delen är i något bättre skick. En del med eternittak och en del med plåttak.

  FÖRRÅDSBOD I TIMMER - vacker byggnad som ser ut att vara i gott skick och i originalutförande.

  Fäste för flaggstång - finns mitt på gårdsplanen.

  TV/Internet

  Inget bredband via fiber i dessa hus men det finns i byn och beställning för framtida inkoppling går att begära offert och tidsplan för via Skellefteå Kraft. Bredband via det mobila nätet fungerar.

  Fel och brister

  Finns renoveringsbehov, äldre ytskikt. Spisen i köket är ur funktion. FRISKRIVNING - Fastigheten säljs i befintligt skick och säljaren friskriver sig för alla eventuella fel och brister.

  STÄDNING OCH INVENTARIER - Ingen vidare städning kommer att ske före tillträdet och de inventarier som kvarstår vid tillträdet ingår i köpet utan vidare ersättning.

 • Taxering
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  2023
  Taxeringsvärde byggnad
  243 000 kr
  Taxeringsvärde mark
  127 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  370 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  2 708 kr/månad
  Vatten och avlopp
  375 kr/månad
  Renhållning
  208 kr/månad
  Försäkring
  333 kr/månad
  Summa driftskostnader
  3 625 kr/månad
  Fastighetsskatt
  2 775 kr/år
  Beskrivning av kostnader

  Kostanderna är endast beräknade. Huset har varit uthyrt under flera år och säljaren har därför ingen statistik för driftskostnaderna. Elkostnaderna kan givetvis vara både lägre och högre beroende på hur man nyttjar huset och om man ser till att elda med ved för uppvärmningen.

  Personer i hushållet
  2
  Årlig elförbrukning
  25000 kWh/år
  Levnadskostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Närområde

  Från byns hemsida https://abynbyske.se/ : "Åbyn är en by som ligger 4,5 mil norr om Skellefteå och lite drygt en mil norr om Byske, intill E4. Här finns omkring 200 hushåll med spridd åldersfördelning. I Åbyn finns Brännfors byggnadsförening och Åbyns IF som aktiva föreningar. Närheten till både Skellefteå och Piteå gör att boende i Åbyn har tillgång till en bred arbetsmarknad med många möjligheter. Här finns också ett antal lokala företag. Om du vill veta mer om vad som händer i Åbyn, besök gärna Facebookgruppen 'Vad händer i Åbyn'. Länken hittar du nedan. För specifika frågor, hör gärna av dig till oss i föreningen på styrelse@abynbyske.se "

  Mäklaren om Åbyn: "Vacker landsbygd, mitt emellan Skellefteå och Piteå, i direkt närhet till den livsgivande älven och det spännande havet. Aktiva bönder och företagare. En levande by och helt enkelt ett bra ställe att bo på".

  AVSTÅND: 30 minuter med bil till Skellefteå 30 minuter med bil till Piteå Bussförbindelser finns!

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning

  SKELLEFTEÅ BYSKE-ÅBYN GA:5 - VÄG

 • Övrigt

  Finns renoveringsbehov, äldre ytskikt. Spisen i köket är ur funktion. FRISKRIVNING - Fastigheten säljs i befintligt skick och säljaren friskriver sig för alla eventuella fel och brister.

  STÄDNING OCH INVENTARIER - Ingen vidare städning kommer att ske före tillträdet och de inventarier som kvarstår vid tillträdet ingår i köpet utan vidare ersättning.

Budgivning
Pris
350 000 kr
(Högstbjudande)

Basfakta
Pris
350 000 kr Högstbjudande
Adress
Åbyn 445
Bostadstyp
Småhus
Boarea
98 kvm
Totalarea
3 533 kvm
Tomt/Mark
3 533 kvm
Rum
4 rok
Byggår
1887
Driftskostnad
3 625 kr/månad
Försäljningssätt beskrivning
Kontakta mäklaren för att boka in en plats till visningen alternativt ring och boka en privat tid om tiden inte passar. Efter ordinarie visning kommer ett datum då bud senast ska vara mäklaren till handa att presenteras. Budgivning kan komma att ske om det är flera spekulanter. 10% betalas vid underskrivet kontrakt och resten vid inflyttning.
Ansvarig Mäklare
Ann-Helén Bågesund Marklund
Ann-Helén Bågesund Marklund
Reg. Fastighetsmäklare
Mer om mig
Anmäl Intresse
Tipsa en vän
Karta

Oavsett om du vill sälja nu eller bara vill veta vad din bostad är värd hjälper vi dig gärna. Kontakta oss för att boka värdering.

Kontakta oss
Boka fri försäljningsvärdering
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Du kommer att få en bekräftelse till angiven epostadress.

Kontakta oss
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Contact us
The form contains errors. Please check the form an try again. Thanks!

Thanks!