Avstyckad gård

Storliden 26

Norsjö

Storliden 26

Storliden 26 - Norsjö

Mindre gård i Storliden utanför Norsjö. Bostadshus, ladugård och ytterligare ekonomibyggnader, allt med ett mycket fint högt läge utan genomfartstrafik. Goda förutsättningar att odla för eget bruk. Jordvärme och bredband är indraget.

 • Beskrivning
  Här har du en skyddad plats med fina möjligheter att skapa ett tryggt, naturnära liv för dig själv med möjlighet till djurhållning . Du har ingen förbipasserande trafik då gården befinner sig i slutet av den lilla vägen i byn Storliden, som ligger endast några minuters bilfärd från centrala Norsjö. Avstyckning är påbörjad, dvs detta är en del av en större skogsfastighet. Köparen har möjlighet att hyra före denna fastighetsreglering är slutförd. Utgångspriset avser mark till byggnaderna samt intilliggande åker-/betesmark. Ingen areal är uppmätt, se vidare fastighetskarta i annonsen under dokument & länkar. Bostadshus med tegelfasad, 1,5 plan med källare. Visst behov av renovering men går att bo i direkt. Har varit åretruntbostad. Jordvärme installerades för ca. 5 år sedan. Man har även investerat i bredband via fiber. - FILMAD VISNING finns under fliken "Dokument & Länkar" på hemsidan. - AVSTYCKNING. Denna fastighet är under avstyckning, ägarskifte sker när avstyckningen är färdig, köpare har dock möjlighet att hyra före avslutad avstyckning. Säljaren äger ytterligare två färdiga tomter i anslutning till denna mark, möjlighet finns att köpa även dessa, pris ca 50.000kr/st. - FRISKRIVNING. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul då nuvarande säljare aldrig bott i huset, vilket innebär att säljaren efter köpet inte har något ansvar för eventuella fel och brister. Det gäller även eventuellt dolda fel. - STÄDNING OCH LÖS EGENDOM. Ingen vidare städning av fastigheten kommer att ske och den lös egendom som kvarstår på fastigheten vid tillträdet ingår i köpet utan vidare ersättning från någon av parterna. - BILDER / FILM. Bilder och filmade visningen i annonsen är från våren 2023 och alla inventarier på bilderna finns inte i huset idag (inventarierna som finns i huset nu ingår i köpet) - SNÖRÖJNING. Gemensam väg skottas av kommunen. Skottning av infarten till gården har tidigare ägare löst genom att anlita en granne med traktor.
 • Fakta
  Del av
  Ja
  Förvärvstillstånd krävs
  Ja
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Fastighetsbeteckning
  NORSJÖ STORLIDEN 2:15
  Objektstyp
  Lantbruk
  Typkod
  Lantbruksenhet bebyggd
  Adress
  Storliden 26
  Postnummer
  935 93
  Postort
  Norsjö
  Distrikt
  Storliden
  Område
  Storliden
  Tomtareal/mark
  10 000 kvm
  Tomtareal enligt
  Mätning saknas, för område som ingår i priset se karta.
  Totalarea
  10 000 kvm
 • Taxering
  Taxeringsvärdet är
  Ej fastställt
  Beskrivning

  Ingen taxeringskod är fastställd. Det blir antingen lantbruksfastighet eller en fastighet för småhus. Taxeringen för byggnader och tomtmark gällande Del av Storliden 2:15 är ej fastställd då avstyckning pågår. Arean i kartan är ca 10.000kvm men det är ingen exakt uppmätning, Priset på denna fastighet avser den mark som är inringad i bilagd karta.

 • Byggnader
  • Byggnadstyp
   1½-plansvilla med källare
   Typ av byggnad
   Lantbruksenhet bebyggd
   Byggår
   1909
   Standardpoäng
   30
   Värdeår
   1929
   Taxeringsvärde
   115 000 kr
   Antal rum
   4
   Antal sovrum
   3
   Boarea (BOA)
   120 kvm
   Rumsbeskrivning

   ENTRÉPLAN: Hall med trappa till övre plan - Kök, utrustat med spis/ugn, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys - Stort vardagsrum med en rejäl öppen spis i tegel och synliga takbjälkar - WC med klinkergolv och kakel på väggarna - dörr till ekonomidel med groventré - förråd - pannrum med nya jordvärmepumpen + acc.tankar - hobbyrum/garage samt trappa ner till källaren.

   ÖVRE PLAN: Stor, möblerbar hall - Sovrum 1 (alt. allrum) med dörr in till sovrum 2 - Badrum i vinkel med badkar, duschkabin och WC. Matta på väggar och golv - Sovrum 3 - Klädkammare

   KÄLLARE: Rymliga utrymmen i källaren för förvaring samt snickeri - pannrum med vedpannan som inte längre är i bruk- matkällare. Säljaren informerar om att det kan komma in vatten på golvet ibland eftersom huset står på berghäll.

   Grund
   Källare
   Tak
   Tvåkupigt taktegel
   Fasad
   Tegelstensfasad
   Fönster
   2-glasfönster
   Stomme
   Trä / betong
   Bjälklag
   trä /betong
   Byggnadskommentar

   Hus i genomgående äldre skick (ytskikt, fönster, dränering etc). Vattnet innehåller hög halt av järn och värdena hålls nere med hjälp av filter. Vattenbrunnen är belägen ca. 5 meter från husets nordvästra hörn och betjänar endast denna fastighet.

   Ytterligare vattentäkt finns belägen på den ena av de två tomterna i norr som ingår i köpet, det är dock länge sedan någon nyttjade denna och inga testresultat av vattenkvalité eller mängd finns.

   Byggnaden står på berghäll och det kan fukta på golvet i källaren ibland.

   Vatten
   Enskilt vatten året om, järnhaltigt. Filter för detta finns installerat men kräver underhåll.
   Avlopp
   Enskild 3-kammarbrunn, äldre. Belägen utanför garaget. Tömning 1 gång/år
   Uppvärmning
   Jordvärme. Vattenburet system.
   Värmeanläggning
   Ålder
   ca. 5 år
   Märke
   Thermia
   Ventilation
   Självdrag
   Skorstenskommentar

   Ej nyttjas efter att jordvärme installerats för ca 5 år sedan och därför är det länge sedan skorstenen var besiktigad.

   Vedpanna och ackumulatortank ingår, dessa är frånkopplade idag.

   Parkering
   • Garage vidbyggt huset med plats för en bil, betonggolv med golvbrunn
   • Nyare garage vidbyggt det andra garaget med elektrisk takskjutport och grusgolv
   TV/Internet
   • Bredband via fiber
   Utförda renoveringar

   ca 1960-talet

   Energideklaration
   Status
   Energideklaration pågår
  • Typ av byggnad
   Lantbruksenhet bebyggd
   Taxeringsvärde
   11 000 kr
   Kommentar

   Äldre ladugård som idag används som förråd. Trägolv och träväggar i ena delen och stalldel med gjutet golv och murade väggar i den andra delen.

  • Kommentar

   På tomten står även ett traktor- eller husvagnsgarage och en timrad bod

 • Kostnader
  Vatten och avlopp
  125 kr/månad
  Renhållning
  167 kr/månad
  Försäkring
  375 kr/månad
  El
  2 750 kr/månad
  Summa driftskostnader
  3 417 kr/månad
  Fastighetsskatt
  938 kr/år
  Beskrivning av kostnader

  Kostnaderna är de faktiska kostnaderna som tidigare ägare haft vid åretruntboende.

  Personer i hushållet
  1
  Årlig elförbrukning
  25000 kWh/år
  Levnadskostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Närområde

  Den vackra byn Storliden ligger på en höjd ca. 5 km från tätorten Norsjö. Gården ligger i slutet av en byaväg och du har därför ingen förbipasserande trafik. Det finns en bagarstuga i byn som byborna kan hyra och en vandringsled där du kan komma ut och njuta av härliga skogspromenader. Vintertid finns det också möjlighet att njuta av utförsåkning i Storlidens skidbacke.

  I tätorten Norsjö finns ett rikt och aktivt föreningsliv med någonting för alla. Butiker, skolor och annan samhällsservice finns inom promenadavstånd. Besök VISIT NORSJÖ på webben och låt dig inspireras, eller gå in och kika på något instragramkonto som lägger ut bilder från Norsjö Ex. @jesperstenmark I Norsjö är naturen alltid nära och det finns ett flertal vackra naturreservat du kan besöka. Ett ex är Vajsjön. Det är ett naturreservat vid Norsjö samhälle som sedan länge är känt som en av Västerbottens finaste fågelsjöar. Vintertid finns både skidspår, skoterleder och lättillgängligt. På sommaren finns många fina badplatser och fiskeställen att besöka.

  Kommunikationer

  BUSS / BUS Norsjö, 5 km (8 min)

  TÅG / TRAIN Bastuträsk, 38 km (40 min)

  FLYG / AIRPORT Skellefteå Airport, 100 km (1 h 30 min) Lycksele Airport, 80 km (1 h 10 min)

 • Dokument & Länkar
 • Övrigt
  • AVSTYCKNING. Denna fastighet är under avstyckning och äganderätten kan ej överlåtas till ny ägare förrän avstyckningen är avslutad men säljaren är öppen för att diskutera tillträde för köparen som hyresgäst gällande perioden mellan kontrakt och tillträde.

  • FRISKRIVNING. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul då säljaren aldrig bott i huset, vilket innebär att säljaren efter köpet inte har något ansvar för eventuella fel och brister.

  • STÄDNING OCH LÖS EGENDOM. Ingen vidare städning av fastigheten kommer att ske och den lösa egendom som kvarstår på fastigheten vid tillträdet ingår i köpet utan vidare ersättning från någon av parterna.

  • BILDER / FILM. Bilder och filmade visningen i annonsen är från våren 2023 och alla inventarier på bilderna finns inte i huset idag (inventarierna som finns i huset nu ingår i köpet)

  • SNÖRÖJNING. Gemensam väg skottas av kommunen. Skottning av infarten till gården har tidigare ägare löst genom att anlita en granne med traktor.

Pris
450 000 kr
(Utgångspris)

Basfakta
Pris
450 000 kr Utgångspris
Adress
Storliden 26
Totalarea
10 000 kvm
Tomt/Mark
10 000 kvm
Försäljningssätt
Öppen budgivning
Försäljningssätt beskrivning
Säljaren har fri prövningsrätt av buden. Alla bud redovisas öppet och man får möjlighet att höja sitt bud om någon annan lagt högre bud. Datum för att senast lägga bud för att inte riskera att missa sin chans kommer att redovisas efter sista visningen. Anmäl ditt intresse till mäklaren för att få all information om budgivningen, den läggs inte alltid ut på Internet.
Betalningsvillkor
10% handpenning (eller mer vid särskilt behov för detta) vid kontraktsskrivning resten vid tillträdet. Säljaren har rätt att låta köpet återgå om inte fastigheten är till fullo betald vid tillträdesdagen.
Ansvarig Mäklare
Ann-Helén Bågesund Marklund
Ann-Helén Bågesund Marklund
Reg. Fastighetsmäklare
Mer om mig
Anmäl Intresse
Extra kontaktperson
Frida Avander
Frida Avander
Kontorsansvarig / Mäklarassistent
Mer om mig
Tipsa en vän
Karta

Oavsett om du vill sälja nu eller bara vill veta vad din bostad är värd hjälper vi dig gärna. Kontakta oss för att boka värdering.

Kontakta oss
Boka fri försäljningsvärdering
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Du kommer att få en bekräftelse till angiven epostadress.

Kontakta oss
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Contact us
The form contains errors. Please check the form an try again. Thanks!

Thanks!