Lokal

Vargforsen -Örträsk

Norsjö

Vargforsen -Örträsk

Gedigen lokal med många möjligheter- Skellefteälven/Vargforsen (Norsjö)

Rymligt hus på ca 220kvm per plan, 3 stora rum, allrum, entréhall, flera toaletter, badrum och ett kök. Unikt lokal med utmärkt plan tomtyta på över 1 hektar mitt i norra Sveriges vildmarken nära Skellefteälv.

 • Beskrivning
  VARGFORSEN Huset ligger avskilt i byn Örträsk, Norjsö kommun. Söker du ett läge för att kunna känna lugnet är detta platsen för dig. Nuvarande ägare har hyrt ut till skogsarbetare under sommaren till en god inkomst. Huset byggdes ursprungligen för personal till kraftstationen vid älven. Platsen heter Vargforsen. Vid behov av ändring av användningsområde t ex till privat bostad ska köparen först söka bygglov för det hos Norsjö kommun. Dvs godkännande krävs från kommunen. Fritt beläget i skogsmiljö där du själv äger och nyttjar fritt över en hektar kring huset. Långa snörika vintrar med stjärnklara kvällar där norrskenet spelar i milsvida skogslandskap intill fiskerika sjöar och älvar. Fastigheten är taxerad som hyreshusenhet. . Gediget byggt med en våning samt källare. Flertalet rum, stor matsal, kök, allrum och toaletter på entréplan, bastu och relax samt förråd i källaren. Garagelänga med flera portar ingår, varav en garageplats är isolerad och det går att hålla den delen uppvärmd. Fastigheten är belägen intill Vattenfalls elproduktionsanläggning vid Vargforsen damm i Skellefteälven. Vill du ha skriftlig information eller boka visning, kontakta oss: info@marklundmakleri.se eller tel 0910-10910.
 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Fastighetsbeteckning
  NORSJÖ ÖRTRÄSK 2:2
  Objektstyp
  Lokal
  Typkod
  Hyreshusenhet, lokaler
  Adress
  Vargforsen -Örträsk
  Postnummer
  935 93
  Postort
  Norsjö
  Distrikt
  Norsjö
  Område
  Vargforsen
  Tot. bruksarea
  490 kvm
  Tomtareal/mark
  11 175 kvm
  Tomtareal enligt
  Lantmäteriet
 • Byggnader
  2. Garagelänga

  I garagelängan finns el indraget, inte vatten. Porten längst till vänster sett från byggnadens framsida är isolerad och går hålla varm året om, resten av garaget är oisolerat.

  Byggnadstyp
  Ekonomibyggnad
  Energideklaration
  Status
  Energideklaration behövs ej
  1. Huvudbyggnaden

  Yttermåtten är ca 21*11meter. (1-plan med källare, ca 220 kvm per plan). Byggnadsarea om ca 230kvm är uppskattad.

  ENTRÉPLAN - Du kommer in i entréhallen med allrum/reception till höger och kapprum, städskrubb samt två st WC till vänster. Rakt fram ligger en rymlig matsal/vardagsrum med utgång till en överbyggd altan på baksidan som är gjuten i betong.

  Från kapprummet till vänster kommer du vidare till flygeln som består av en korridor med tre st sovrum/kontor förråd. Alla rummen har trätak och plastmatta på golvet.

  Från allrummet till höger kommer du vidare in i ett rymligt kök, utrustat med dubbla spisar, fläkt, diskmaskin och mikrovågsugn. Golvmattan är bytt för ca. 11 år sedan. I rummet intill finns dubbla kombinerade kyl/frys samt skafferi med genomgång till matsalen samt en köksingång från gaveln på byggnaden och källartrappan.

  KÄLLARE - Trappa/golv/tak och väggar i betong. I källaren finns elektrisk bastu/relax, två duschar, tvättränna och omklädningsrum samt förråd, teknikrum, tvättstuga med stor mangel och tvättmaskin samt torkrum.

  Byggnadstyp
  Hyreshusbyggnad
  Byggår
  1958
  Om/tillbyggnadsår
  2000
  Kommentar till bygg/removerings år
  Nyligen installerat luftvärmepump i källaren. Utfört av tidigare ägare: Byte till plåttak samt nytt ventilationssystem, 1993 Byte till 3-glasfönster, ca. 1995 Ommålning, mitten 2000-talet Tilläggsisolering lösull tak, slutet 2000-talet Golvmatta i kök, bytt ca. 2010.
  Vatten och avlopp

  Enskilt vatten. Servitut finns. Levereras från Vattenfalls fastighet. Enskilt avlopp. Servitut finns. Gemensam brunn med Vattenfalls fastighet.

  Uppvärmning, kylning och ventilation

  Uppvärmning sker med direktverkande el och luftvärmepump. Ventilationssystem (installerat ca 1993) finns men har inte varit i drift de senaste åren. Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) är senast utförd ca. år 2010, kontrolleras av köparen beroende på planerad användning av huset.

  TV/Internet

  Nuvarande ägare använder mobilt bredband (4G) med en nedladdningshastighet på ca. 20 MB/s ( ej fiber indraget).

  Teknisk beskrivning

  El - "Flipp-säkringar" på entréplan och i källaren är säkringarna av äldre modell. Grund- Källare, betongvalv.

  Energideklaration
  Status
  Energideklaration ej utförd
 • Taxering
  Taxeringsår
  2022
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad
  152 000 kr
  Taxeringsvärde mark
  28 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  180 000 kr
  Beskrivning

  Vid behov av ändring av användningsområde t ex till privat bostad ska köparen söka och få godkänt bygglov först för det hos Norsjö kommun och även anmäla gällande ny taxeringskod till Skatteverket.

 • Kostnader
  Fastighetsskatt
  1 800 kr/år
  Beskrivning av kostnader

  TOTALA DRIFTSKOSTNADER: 51 200 SEK / år beräknat enligt denna specifikation.

  Då kostnader för el idag varierar kraftigt beroende på vilket elavtal du har kan det vara bra att veta att vi beräknat elkostnaderna på 1,3 SEK x kWh.

  Säljaren övertog huset under 2021 och innan det fanns ingen elmätare installerad. 2022 är första året som mätning har kunnat ske. Det har aldrig varit kallställt men har bara varit värme på för att det inte ska frysa, under sommarhalvåret har det nyttjats och varit uthyrt.

  VATTEN OCH AVLOPP: Det är ingen kostnad för vatten och avlopp i dagsläget då det är gemensamt med Vattenfall som har dammanläggningen i närheten och de har valt att inte installera någon särskild mätare eller faktura för detta som det är just nu.

  FÖRSÄKRINGSKOSTNAD: 5000 SEK/år

  FAKTISK ELFÖRBRUKNING 2022: Den faktiska förbrukningen från feb – nov 2022 har varit 24.000kWh. Vi beräknar att årsförbrukningen är ca 32.000 kWh utifrån detta. Uppgifter om förbrukning kommer att uppdateras så snart nya, mer exakta siffror finns tillgängliga.

  RENHÅLLNING (SOPHÄMTNING): Inget aktivt abonnemang i dagsläget men årsavgiften till Norsjö kommun ligger normalt på ca 2.800kr/år för heltidsboende.

 • Energideklaration
  Status
  Energideklaration ej utförd
  Kommentar

  Köparen äger rätt att få en energideklaration utförd på säljarens bekostnad

 • Närområde

  Fastigheten ligger i närheten av Vattenfalls kraftstation i Vargforsen. Här finns inga övriga grannar i närheten och flertalet småvägar i omgivningen som leder ut i skog och mark. Bakgården bjuder på utsikt över ett vattendrag som rinner ut i Skellefteälven en bit nedanför huset.

  Själva byn Örträsk ligger ca. 4 km från fastigheten och är en trivsam by med fin sammanhållning. Sjön Örträsktjärnen som ligger vid byn bjuder på härligt fiske av inplanterad Regnbåge. Fiskekort krävs. Här finns en samlingslokal där gemensamma aktiviteter anordnas. De har även en trevlig vandringsled med fokus på harmoni för kropp och själ. Besök gärna deras Facebook-sida (https://www.facebook.com/adminortrask) som uppdateras kontinuerligt. Där kan du ta del av härliga bilder från byn och se vad som är på gång.

  Närmaste tätort är Norsjö. Här finns ett rikt och aktivt föreningsliv med någonting för alla, utiker, skolor och annan samhällsservice. Besök VISIT NORSJÖ på webben och låt dig inspireras, eller gå in och kika på något instragramkonto som lägger ut bilder från Norsjö Ex. @jesperstenmark I och omkring Norsjö är naturen alltid nära och det finns ett flertal vackra naturreservat du kan besöka. Ex. Vajsjön, Det är ett naturreservat vid Norsjö samhälle som sedan länge är känt som en av Västerbottens finaste fågelsjöar. Vintertid finns både skidspår, skoterleder och slalombacke i närheten. På sommaren finns många fina badplatser och fiskeställen att besöka.

  Kommunikationer

  FLYGPLATS / AIRPORT: Skellefteå Airport, 100 km (90 min)

  TÅG / TRAIN: Bastuträsk tågstation, 40 km (38 min)

  BUSS / BUS: Norsjö 27 km (22 min) Finns även busshållplats i grannbyn Bjurträsk

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar
  Rättigheter last

  Officialservitut: Rätt att bibehålla, underhålla och förnya befintlig vattenledning - Vattenledning

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Rätt att ta vatten och bibehålla befintlig vattenledning till gemensamt ledningssystem - Vatten och vattenledning

  Rättigheter last

  Officialservitut: Rätt att bibehålla befintliga avloppsledningar - Avloppsledning

  Rättigheter förmån

  Officialservitut: Rätt att bibehålla befintlig avloppsledning fram till gemensamt ledningssystem - Avloppsledning

  Rättigheter last

  Officialservitut: Rätt att nyttja befintlig väg x - Väg

  Rättigheter last

  Ledningsrätt: Rätt att anlägga och behålla för all framtid ledning för allmän telekommunikation som utgörs av optokabel för höghastighetsdataöverföring mm - Tele

 • Övrigt
  • Fastigheten säljs i befintligt skick och säljaren friskriver sig för allt ansvar för eventuella fel och brister, det gäller även de så kallade dolda felen. Köparen äger rätt att före köpet utföra undersökning av fastigheten.

  • De inventarier som finns kvar vid tillträdet övergår till köparen utan möjlighet till ersättning för någon av parterna.

  • Kostnader för vatten och avloppstömning tillhandahålls i dagsläget av Vattenfall via deras kraftstation i närheten. Fastigheten fick dock egen elmätare under 2021 och står för elkostnaden. Avgifter för vatten och avlopp kan också komma att debiteras längre fram via Vattenfall. Idag finns inget abonnemang för sophämtning, den tjänsten måste köparen själv boka med Norsjö kommun.

  • Vid behov av ändring av användningsområde t ex till privat bostad ska köparen söka och få godkänt bygglov först för det hos Norsjö kommun och även anmäla gällande ny taxeringskod till Skatteverket.

Pris
550 000 kr
(Utgångspris)

Basfakta
Pris
550 000 kr Utgångspris
Adress
Vargforsen -Örträsk
Objektstyp
Lokal
Bruksarea
490 kvm
Tomt/Mark
11 175 kvm
Försäljningssätt beskrivning
Säljaren har fri prövningsrätt och har därmed rätt att neka bud
Ansvarig Mäklare
Ann-Helén Bågesund Marklund
Ann-Helén Bågesund Marklund
Reg. Fastighetsmäklare
Mer om mig
Anmäl Intresse
Extra kontaktperson
Frida Avander
Frida Avander
Kontorsansvarig / Mäklarassistent
Mer om mig
Tipsa en vän
Bilder

Fastighetskarta

Entréhall, med kapprum i bakgrunden

Sällskapsutrymme i anslutning till entrén

Matsal/konferenslokal med utgång till altan på baksidan

Kapprum. Klädhängare samt 2 toaletter och ett förråd

WC

Korridor i kontorsdelen

Sällskapsrummet vid entrén, med köket i bakgrunden

Kök

Serveringsgång / skafferi

WC vid kök

Källartrappa

Bastu med el-aggregat

Relax/omklädning i anslutning till bastu

Duschrum

WC i källare

Tvättrum

Garagelänga

Isolerad del av garagelängan

Gårdsplan med grillring

Fasadbild med köksingången på gaveln

Överbyggd altan på baksidan

Karta

Oavsett om du vill sälja nu eller bara vill veta vad din bostad är värd hjälper vi dig gärna. Kontakta oss för att boka värdering.

Kontakta oss
Boka fri försäljningsvärdering
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Du kommer att få en bekräftelse till angiven epostadress.

Kontakta oss
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Contact us
The form contains errors. Please check the form an try again. Thanks!

Thanks!