Sälja

Värdering och rådgivning

När du står inför ett av ditt livs kanske största och absolut viktigaste affärer finns vi här för att hjälpa dig till en trygg och säker försäljning till bästa villkor.

Värdebedömning

Vad är ditt lantliga läge värt? Oavsett om du ska sälja nu eller senare kan det vara bra att hålla lite koll. Vi bjuder på värderingen. Den tar cirka en timme och inom ett par dagar återkommer mäklaren med besked om uppskattat värde. Om du har skog och lantbruk till betydande värde eller en kommersiell fastighet, anlitas särskild mäklare för detta. Vi har goda samarbeten med byråer som sitter på andra kunskapsområden och vidareförmedlar till dem vid behov.

Skriftlig värdering

Ibland kräver situationen att det finns en skriftlig värdering av ditt lantliga läge. Det kan vara banken som kräver det innan ett eventuellt lån kan beviljas. Dessa värderingar tar vi en ersättning för plus milersättning, i detta ingår även värdering av tänkta ombyggnationer eller renoveringar om så önskas. Kontakta oss för mer information och kostnadsförslag.

Rådgivning

Träffa mäklaren för att diskutera vilka möjligheter det finns med den unika fastighet du äger. Går det att avstycka mark? Hur mycket skatt betalar du vid en försäljning? Kan du hyra ut fastigheten om den inte blir såld? Är det något du bör renovera innan försäljningen? Sommar eller vinter? Vi undersöker när det är bästa läget för dig att sälja.

Boka värdering

 • Inför försäljning


  Handlingar och historia

  Mäklaren vet vilka handlingar du behöver ta fram innan försäljningen och vad som ska göras om något saknas. Skriv ner den fakta du känner till, exempelvis renoveringar och brister, men även lite kuriosa och bakgrund om ditt ställe. Det förgyller inte bara vår vardag utan det är en värdefull historia att föra vidare.

  Foto och fix

  Vi är noggranna. När det kommer till att presentera din fastighet är vi petiga. Det är viktigt att de fördelar som uppskattas av en köpare av ett lantligt läge verkligen framhävs. Vi samarbetar därför med personligt utvalda fotografer som även hanterar flygfotografering och vi konsulterar med skickliga inredare som förstår vad vi vill uppnå. Ett högt värde för våra kunder, säljare som köpare.

  Testa marknaden

  Vet du att du ska sälja inom ett år eller väntar du kanske på att hitta ett nytt drömboende? Vi förbereder gärna din försäljning. Det kanske är läge att fota sommarbilder om du tänkt sälja till vintern? När det börjar närma sig skarpt läge kan vi ge marknaden en hint om vad som är på gång redan ett par månader innan visningar och ordinarie annonsering. Ett bra test och en intresseväckare helt enkelt.

  Besiktning

  Som säljare måste du inte låta undersöka husets skick före försäljningen. Det är enligt lag köparen som har en så kallad undersökningsplikt. Det finns ändå skäl att fundera över om det är värt att besikta huset i förväg. Många gör det. Ofta för att de vill använda protokollet som underlag till en dolda fel-försäkring och för att känna att de kan sova lugnt under försäljningen eftersom de redan vet om alla eventuella brister och fel. En del väljer till och med att åtgärda bristerna eller att ta in offert på kostnaderna. Vår mäklare är välbekant med dessa frågor och handleder dig givetvis inför ett beslut om att besikta eller inte. Det tioåriga ansvaret för dolda fel samt ansvarsförsäkring är något vi diskuterar när vi ses.

  Energideklaration

  En energideklaration är en dokumentation över fastighetens energiförbrukning och de förbättringsmöjligheter som finns. Mäklaren kollar upp om du behöver beställa en.

  Förmedlingsuppdrag

  Det ska alltid finnas ett skriftligt avtal mellan mäklaren och kunden – ett förmedlingsuppdrag. Här står alla villkor som reglerar den tjänst du köper: arvodet, uppsägningsförfarandet, tjänstens omfattning med mera. Vi skräddarsyr ett förslag till dig och när du känner dig nöjd skriver vi båda på.

 • Marknadsföring och försäljning


  Annonsering

  Våra uppdrag syns i såväl digitala kanaler som i mer traditionella medier såsom tidningsannonser och på skyltar. Den digitala annonseringen riktar vi till intresserade kundgrupper samt mäter och följer upp dess resultat. Vi kan snabbt förändra annonsen om det behövs.

  Språk

  Engelska är vårt andra språk. Vi samarbetar med översättare från England för att säkerställa att budskapet når fram till många fler.

  Digital teknik

  I våra digitala annonser erbjuder vi spekulanterna exempelvis att provmöblera samt testa olika färger och stilar på köksinredningen, bara genom några klick.

  Nätverk

  Vi är hela tiden är uppdaterade med vad som efterfrågas gällande boende på landsbygden. Vi har ett stort nätverk och träffar mycket folk. Kanske har vi redan träffat din köpare? En köpare kan vara från samma by som säljaren men också från en annan ort eller från ett annat land.

  Country Life Sweden

  Genom vår egen kanal ”Country Life Sweden” analyserar vi vad som triggar spekulanter till att bli intresserade av landsbygden.

  Visning

  Vår arena, här trivs vi. Vi är tränade på att lyssna på dina spekulanter och är väl förberedda. Ibland har vi privata visningar för en person åt gången och ibland passar det bättre att bjuda in till visning med rullande schema där de nyfikna avlöser varandra allt eftersom. Vi kan hantera spekulanter från hela världen. När det inte är möjligt med en visning på plats löser vi det via webb och telefon.

  Förhandling

  Du bestämmer till vem du säljer och vilket bud du accepterar. Mäklaren har erfarenhet och medlar mellan dig och spekulanterna. Mäklaren ska i alla lägen vara en oberoende medlare utom när det gäller priset, då är vi på säljarens sida. Allt enligt Fastighetsmäklarlagen.

  Köpekontrakt

  Vi hjälper dig givetvis att upprätta en bindande affär med köparen. Det innefattar att skriva kontrakt enligt konstens alla regler men också att medla fram bra villkor i kontraktet. Vad ingår egentligen i affären? Vad händer om olyckan är framme från dagen då kontraktet skrivs till dagen då ni ses på banken? Hur ska handpenningen hanteras?

 • Avslut


  Tillträde

  Ofta den högtidligaste delen i en fastighetsförsäljning. De slutgiltiga köpehandlingarna signeras av behöriga köpare och säljare, vittnen styrker underskrifterna. Nu är det dags för dig som säljare att lämna över ansvaret och få betalt. Mäklaren håller reda på allt det praktiska och bockar av allt eftersom. Nycklar. Lösen av lån. Påminna om försäkringar och andra avtal. Det är mycket som ska avslutas och påbörjas på samma gång. Du får en kom ihåg-lista av mäklaren i god tid.

  Preliminär och slutlig skatt

  Kontraktsdatumet styr vilket år försäljningen ska redovisas till Skatteverket. Mäklaren hjälper dig att beräkna skatten utifrån de avdrag och ingångsvärden som du tagit upp, samt att förbereda den bilaga som ska in med din deklaration.

  Till er tjänst

  Även efter att affären är avslutad på banken och skatten är avklarad kan du behöva en mäklares stöd. Det går bra att ringa eller stämma träff med oss för att rådgöra även efter arvodet är betalt. Köparen kanske vill åberopa ett dolt fel och vi kan då hjälpa dig hur du tar detta vidare.

Oavsett om du vill sälja nu eller bara vill veta vad din bostad är värd hjälper vi dig gärna. Kontakta oss för att boka värdering.

Kontakta oss
Boka fri försäljningsvärdering
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Contact us
The form contains errors. Please check the form an try again. Thanks!

Thanks!