omoss

Om oss

Marklund Mäkleri grundades av Ann-Helén Bågesund Marklund. Ann-Helén växte upp i norra Tornedalen och i Kiruna. Att leva av och bo i naturen är en självklarhet som hon har med sig i ryggraden från sin uppfostran. En skidtur i skogen eller att plocka bär var familjens sätt att umgås – bärplockningen gav både en välfylld frys och var ett sätt att tjäna en extra slant. I generationer har hennes släkt bott på landsbygden.

Resan i fastighetsbranschen startade 2005 och allt sedan dess har hon jobbat på en mäklarbyrå i stan och som fastighetsförvaltare och styrelseledamot åt Skellefteås största fastighetsägare. Utveckling i kombination med hållbarhet är ledstjärnor i Ann-Heléns yrkesgärningar.

Det är drivkraften och övertygelsen om att fler kan må gott av att leva närmare naturen på glesbygden om bara de fick hjälp att hitta dit som är anledningen till att Marklund Mäkleri finns idag. Landsbygden är en mycket viktig motvikt till dagens växande städer och det behöver inte ses som att det ena är bättre än det andra, tvärtom behövs båda delar. Hittills har mäklarbranschen inte fokuserat på landsbygden vilket har försvagat prisutvecklingen på dessa fastigheter och i sin tur hämmar det utvecklingen.

Trenden är att det blir enklare för fler och fler att arbeta mer flexibelt med ett utbyggt fibernät. Där ligger vår landsbygd i teknisk framkant sett över hela världen.

Framtiden för nya landsbygden har bara börjat och vi vet att många längtar efter en ny livsstil. Vår vision är att vara bäst på att hitta rätt kunder till de som vill sälja eller hyra ut sin fastighet på landet om än det är till någon från grannbyn eller från en annan del av världen.