Fritid

Storrödningsberg 1

Robertsfors

Storrödningsberg 1

Storrödningsberg 1 - Robertsfors

Timmerstugor vid egen fiskedamm. Drömmer du om att kliva ut genom dörren med ett fiskespö i ena handen och fikakorg i den andra? Då är detta någonting för dig.

 • Beskrivning

  Boka en egen visning! När vi inte har en fast visningstid i annonsen går det alltid bra att kontakta oss för att boka visning, vi har öppet för visningar hela sommaren. Varmt välkommen på visning på i Storrödningsberg! Skicka in din bokning på: info@marklundmakleri.se

  En mycket spännande fastighet som ger utrymme för dina drömmar. På slutet av 1960-talet grävdes den tidigare bäcken som rann här ut till dessa dammar som nu finns på fastigheten. Det rörliga vattnet ger en gynnsam miljö för fisk, vilket tidigare ägare nyttjat genom att plantera in ädelfisk i vattnet. Här lever fortfarande både öring och bäckröding, planerar du att odla fisk kommersiellt krävs nytt tillstånd. Yta totalt ca 3 hektar.

  Stora möjligheter att få delta Selsfors-Orrbergets jaktlag, de jagar i dag storvilt på ett område om totalt ca 1600hektar.

  Den tidigare ägarens passion för timmerhus och fiske lyser igenom var du än vänder dig och samtliga byggnader står på betongplatta och är omsorgsfullt uppbyggda och inredda. Storstugan rymmer både kök och vardagsrum med sovloft samt en maffig öppen spis. Vidare finns två rejäla byggnader till som kan användas antingen för att ge ytterligare sovplatser eller till andra ändamål. Utedass. Fräsch jordkällare för sval förvaring.

  Ett smultronställe att landa på och njuta av. Med en enklare tillvaro och ett liv "off-grid" med alla de fina lösningar som finns numera. Det är dessutom lätt tillgängligt via vägen som passerar förbi. Vägen är relativt lugn vid helger och semesterperioder, på vardagar får man förvänta sig att det åker timmertransporter längs vägen.

  Driftskostnad: I dagläget har säljaren inga kostnader för denna fastighet. Pga lågt taxeringsvärde, inget abonnemang för el/vatten/sopor/sotning etc. Om du börjar nytta detta kan du räkna med kostnader för ca 5.000kr per år för försäkring, sophämtning och sotning.

  Ingår ej: säljarens 2 bikupor på fastigheten ingår ej.

  Information om dammarna: Dammen vid stugorna är ca 3 meter djup idag, tidigare hölls vattennivån ca 10-15 centimeter högre, och den övre ca 2.5 meter djup. Det finns en reservsluss byggt för att släppa ut vatten vid högvatten. Ett betongrör med ca 120-150cm i diameter finns vid dammvallen, mot denna finns vägg av plank genom vilken man sköter vattenregleringen.

  Historia: Det är pappan till nuvarande ägare som byggt upp denna unika plats. En man som var mycket intresserad av timmerbyggnader och historia. Som kuriosa kan nämnas att han haft igång en tjärdal i området bakom stolpboden på andra sidan dammen. Hans far var i sin tur en skicklig tjärdalsbrännare och sonen ville lära sig det svåra hantverket. Kvarlämningar efter denna tjärdal finns ännu kvar.

  Närområdet: Närmaste by är Åkullsjön ca 3 km västerut och i Bygdsiljum ca 8 km från denna plats finns tankstation, mataffär, café m.m.

 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Fastighetsbeteckning
  ROBERTSFORS ÅKULLSJÖN 26:1
  Objektstyp
  Lantbruk
  Typkod
  Lantbruksenhet bostadsbyggnadsvärde under 50 000 kr
  Adress
  Storrödningsberg 1
  Postnummer
  915 92
  Postort
  Robertsfors
  Distrikt
  Bygdeå
  Område
  Storrödningsberg
  Tomtareal/mark
  31 930 kvm
  Tomtareal enligt
  Lantmäteriet
  Totalarea
  31 930 kvm
 • Taxering
  Taxeringsår
  2023
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Taxeringsvärde mark
  80 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  80 000 kr
 • Byggnader
  • Boarea (BOA)
   35 kvm
   Kommentar

   Fin och välbyggd stuga i fulltimmer med sovloft. Står på betongplatta. Ingen el eller vatten finns till stugan.

   Det har tidigare nyttjats vatten från en kallkälla med denna slang är inte bruk nu, säljaren säger att detta kan gå att fixa på nytt med ny slang. Enklare avlopp i form av en stenkista för vatten från diskbänk finns i anslutning till denna byggnad.

   Stugan är invändigt helt i trä och genomgående rejält byggd med ett vackert plankgolv på hela bottenvåningen samt loftet. Planlösningen är öppen och innanför dörren när du kommer in finns en mindre avhängningsyta. Direkt till vänster har du ett kök i massivt trä med gott om förvaring och bänkytor, diskbänk och gasolspis. Stugans högra sida utgörs av sällskapsutrymme med matbord och soffgrupp och i ena hörnet tronar en vacker murad öppen spis .

   Eldstäderna är inte kontrollerade men har funkat bra att elda i. Köparen kontaktar sotaren och begär kontroll före första eldning.

   Trappan leder upp till sovloftet som täcker halva stugans yta. Här finns gott om plats för två enkelsängar. Resten av stugan har öppet till nock.

   När du tittar ut från fönstren ser du den stillsamma dammen från alla fönster och utanför stugan finns en altan med plats för bord och stolar.

   Plåttak.

  • Boarea (BOA)
   15 kvm
   Kommentar

   En mindre timrad stuga, byggd på 60-talet, som även den står på betongplatta. Precis som i storstugan är allting rejält byggt med fina plankgolv, stomme i fulltimmer där den omålade timmerväggen är synlig från insidan. Murad öppen spis i ena hörnet ger värme och mysfaktor till stugan. Altan utanför stugan med plats för sittgrupp.

   Eldstäderna är inte kontrollerade men har funkat bra att elda i. Köparen kontaktar sotaren och begär kontroll före första eldning.

   Ingen el eller vatten är installerad.

   Plåttak.

  • Boarea (BOA)
   20 kvm
   Kommentar

   Vacker, äldre timmerlada med två mindre ingångar samt loft, som idag används till förvaring. Står på betongplatta. Öppen altan utanför ingången. Betontegeltak.

  • Boarea (BOA)
   4 kvm
   Kommentar

   Mindre timrad bod, belägen på andra sidan dammen. Ca 1.5meter i inre takhöjd uppskattningsvis. Står tom idag, ingen inredning. Åtkomst genom att gå runt dammen eller genom att ro över till andra sidan.

  • Kommentar

   Liten, fristående matkällare i gott skick med ventilation. Plastinredd, så förvaringen går hålla fri från skadedjur.

   Liten, äldre rök, ett rör från denna syns lite på bild bakom jordkällaren. Visst renoveringsbehov.

  • Kommentar

   Enklare lada vid inloppet till den dammen som ligger lägst bort från stugorna. Från denna har funnits konstruktion för att förhindra att gädda ska komma in i dammarna, Idag saknas det hindret.

 • Taxeringsvärden
  Enhet Area KVM Taxeringsvärde
  Övrigmark 1.0 ha
  Åkermark 2.0 ha 46 000 kr
  Småhusmark lantbruk 0.2 ha 34 000 kr
 • Arealer
  Typ Areastorlek (kvm) Taxeringsvärde
  Övrigmark 1.0 ha
  Åkermark 2.0 ha 46 000 kr
  Småhusmark lantbruk 0.2 ha 34 000 kr
 • Kostnader
  Beskrivning av kostnader

  Inga kostander i dagsläget. Säljaren har ingen försäkring på fastigheten och ingen tjänst för sophämning är aktiv idag. Räkna med ca 3.000kr i försäkring och sophämtning ca 1600kr/år.

  Levnadskostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Närområde

  Storrödningsberg ligger ca 20 km nordväst om tätorten Robertsfors. Närmaste by är Åkullsjön ca 3 km västerut och i Bygdsiljum ca 8 km från denna plats finns tankstation, mataffär, café m.m.
  På Visit Robertsfors hemsida kan du bland annat läsa att förutsättningarna för härliga upplevelser är goda i kommunen. Något som är enkelt att hålla med om. Sommar som vintertid finns en uppsjö av trevliga besöksmål. Bada och fiska i hav och sjö, vandra längs vackra Rickleån, njut av vackert vinterlandskap, besök en hantverkare, ta en fika i ett sommarcafé, ät god mat på någon av restaurangerna eller ta kanske och besök en gårdsbutik. Självklart erbjuder platsen också på musik och underhållning under sommaren. I Robertsfors finns även en fin 18-håls golfbana som ligger vid det gamla bruksområdet. Det är huvudsakligen en parkbana som skapats av den kända banarkitekten Peter Nordwall.

  Mer information hittar du här: - https://www.robertsfors.se - https://www.visitrobertsfors.se

  LÄS MER OM KOMMANDE NORRBOTTNIABANAN MED ANSLUTNING I ROBERTSFORS: https://www.robertsfors.se/bo-bygga-miljo/samhallsutveckling-och-hallbarhet/norrbotniabanan-i-robertsfors/

  SERVICE - I Robertsfors finns både ICA- och Coop-butik, Systembolag, OKQ8 och järnhandel

  Kommunikationer

  ROBERTSFORS - Ca 20 km. ca 20 minuter med bil

  UMEÅ inkl UMEÅ AIRPORT, inkl TÅGSTATION - ca 7 mil, ca 60 minuter med bil

  SKELLEFTEÅ - Ca 1 h med bil.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar
  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: LEDNING - SE BESKRIVNING

Pris
750 000 kr
(Utgångspris)

Visningar
Basfakta
Pris
750 000 kr Utgångspris
Adress
Storrödningsberg 1
Totalarea
31 930 kvm
Tomt/Mark
31 930 kvm
Försäljningssätt
Öppen budgivning
Ansvarig Mäklare
Ann-Helén Bågesund Marklund
Ann-Helén Bågesund Marklund
Reg. Fastighetsmäklare
Mer om mig
Anmäl Intresse
Extra kontaktperson
Frida Avander
Frida Avander
Kontorsansvarig / Mäklarassistent
Mer om mig
Tipsa en vän
Filmad visning
Karta

Oavsett om du vill sälja nu eller bara vill veta vad din bostad är värd hjälper vi dig gärna. Kontakta oss för att boka värdering.

Kontakta oss
Boka fri försäljningsvärdering
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Contact us
The form contains errors. Please check the form an try again. Thanks!

Thanks!

Intresseanmälan för

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Du kommer att få en bekräftelse till angiven epostadress.